top of page

Turvallisuutta instrumenttien esikäsittelyyn

Päivitetty: 15. tammik. 2020

Kaiko on tuonut markkinoille aivan uudenlaisen Sonomic ultraäänitekniikan. Rakenteessa yhdistyy ultraäänen teho sekä vesikierto onteloisten instrumenttien kanavien läpi.

Infektioiden välttämiseksi on tärkeää, että toimenpiteissä käytettävät instrumentit ovat puhtaita ja potilaalle turvallisia. Tänä päivänä toimenpiteissä käytettävät instrumentit ovat entistä monimutkaisempia ja hankalammin puhdistettavia. Tämä asettaa haasteita niiden esikäsittelyyn, etenkin rakenteeltaan onteloisten instrumenttien kohdalla. Siksi usein vaaditaan, että tällaiset instrumentit on ennen jatkokäsittelyä esikäsiteltävä manuaalisesti mm. harjaamalla ne sisältä.


Manuaalinen käsittely harjaamalla kuitenkin usein vaurioittaa instrumenttien sisäpintoja koska harjoissa on yleensä suojaamaton metallikärki. Näihin pieniin naarmuihin kertyy helposti biofilmiä tai korroosiota. Nämä molemmat ovat riskitekijöitä potilaille toimenpiteissä sekä lyhentävät instrumenttien käyttöikää. Manuaalinen käsittely on myös aikaa vievää sekä saattaa käsittelijän alttiimmaksi tartuntavaaralle.


Manuaalisen käsittelyn sijaan instrumentit voidaan kiinnittää adaptereilla Kaiko Sonomic ultraäänilaitteeseen, laite hoitaa automaattisesti instrumenttien esikäsittelyn sisältä ja päältä.


Laitteen tekniikka käyttää puhdistukseen yhtä aikaa ultraääntä sekä patentoitua tekniikkaa, joka imee pesunestettä instrumenttien kanavien läpi. Prosessin loputtua laite ilmoittaa näytöllä jos joku kanavista on jäänyt sisältä puhdistumatta. Adaptereissa on patentoitu ratkaisu, jolla saadaan eri paksuiset instrumentit kiinnitettyä ilman, että adaptereita tarvitsee vaihtaa erikokoisiin.


Sonomic laitetta voi myös käyttää perusinstrumenteille, joten se on monikäyttöinen ja siksi erillistä perusultraäänipesukonetta ei välttämättä tarvita.


Laitteessa on kolme ohjelmaa, pesu onteloisille instrumenteille, desinfiointi onteloisille instrumenteille sekä pesu tai desinfiointi perusinstrumenteille. Ohjelma-ajat ovat 5-15 minuuttia. Laitetta on saatavissa joko pöytämallisena tai tiskialtaaseen upotettuna. Laitteessa on suomenkielinen selkeä käyttövalikko ja siinä on 12 kpl kanava kapasiteetti.


Artikkelin kirjoittaja (01/2020):

Taina Kunnasluoto

Tuotespesialisti / indikaattorit ja pienlaitteet

Gsm. 040 486 340

Comments


bottom of page